bron: Drriss & Marrionn - Flickr

Badr en Gomorra

Ze gaan verhuizen. Het huis heeft een groot erf. En op een erf hoort een kat. Een kater die rood en groot is. Zo werd besloten.

“We mogen Foxy hebben… maar dan moeten we Bo er wel bijnemen…”
- “Dat magere scharminkel?”
“Ja of alleen Bo…”
- “Ik wil een grote rode kater, en we noemen hem Badr.”

Badr: vernoemd naar een niet onbesproken beoefenaar van vechtsport die het werkterrein naar verluid breder ziet dan de ring of kooi of… horeca. Ik druk me voorzichtig uit.

Huisdieren krijgen namen. Maar zelf zullen ze die nooit gebruiken. Daar ga ik voor het gemak even vanuit. In de wereld van het huisdier is het alleen belangrijk om te reageren op een bepaald stemgeluid die iets onduidelijks roept. En omdat dat altijd gepaard gaat met het opdienen van gratis eten, zou het stom zijn het ‘signaal’ te negeren. Van jager naar vrager. Onderling hebben dieren geen namen nodig. Zoals ze zoveel niet nodig lijken te hebben. Luie beesten.

Foxy: een gezellig huiskat, werd nu al omgedoopt tot gevaarlijke heerser van het erf die al het gedierte wat ongewenst lijkt of is, wegjaagt. Agressieve look, stevige klauwen en dodelijke blik: ‘Foxy’ past daar niet bij en daarom zal hij alleen eten krijgen als hij luistert naar de naam ‘Badr’. Het is even wennen, maar dan ‘klopt’ het wel beter.

“Maar wat moeten we dan met Bo?”
- “Hoe oud is Bo?”
“12 ofzo…”
- “Dus zolang leeft ie niet meer…, ok… even denken”

Bo: een magere kat met een ‘karakter’ is niet het soort kat dat gemaakt is om gezellig te doen, laat staan om te aaien. Uit medelijden van de huidige eigenares is hij als vermeende gesmokkelde straatkat van de Ramblas uit het asiel geadopteerd als gezelschap ‘voor Foxy’.
Tot zover de goede bedoeling. Vele jaren en kuren later leeft Bo nog steeds. Als een taaie Godfather van de buurt heeft hij zo zijn ‘mannetjes’ en invloed. Miskent door het baasje, maar dat is misschien wel beter zo. Hoe welvoorkomend Foxy ook is, Bo is de eindbaas van de buurt.

Maar ‘Bo en Badr’… we hebben het hier niet over een circusduo of theateract zoals Mini en Maxi. Bo is ook geen jolige kat. Bo was ook maar bedacht door het buurjongetje van zes. ‘Want zijn hamster heette ook Bo’. Misschien is het daarom nooit goed gekomen tussen het baasje en Bo. Vernoemd worden naar een Hamster. De clan durft er alleen in het geniep om te grinniken dat zijn meal tone Bo is.

Dus Bo wordt ‘Gomorra’. En zal als een nijdige kat achter op het erf zijn domein krijgen. Heerscher over de boomgaard en omgeving. Vlakbij die drukke weg, want die kent hij nog niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>