Golden wat??

Na een jarenlange intieme band waarin we lief en leed deelden, is mijn kompaan tussen zadel en zitvlak aan vervanging toe. Het fietsbroekje begint slijtageplekken te voorkomen die beginnen op te vallen. En dat staat natuurlijk verre van overtuigend.

Geheel tegennatuurlijk bestelde ik ‘als experiment’ online een nieuwe. Afgaande op reviews, maattabellen en gut feeling, besloot ik voor een versie te gaan met comfortabele zeem en goed afgewerkte naden. Vanwege de ietwat gespierde bovenbenen (?) een maatje groter dan normaal. Als dat maar goed gaat.

Uiteindelijk was het een vrijdag. Ik werd gebeld. Door de webshop. Een voor mij geheel nieuwe ervaring. Ik was alleen communicatie per e-mail gewend. Tien minuten later en 30 euro lichter begreep ik ook de reden van deze wijze van communiceren.

“Goede middag mijnheer, wij hebben het door uw bestelde niet meer op voorraad. De levering is niet compleet geweest, maar ‘ze’ hebben ons ook laten weten dat het niet meer komt dit seizoen.”

En natuurlijk hadden ze alleen nog maar de nieuwere, duurdere en comfortabelere versie. Het scheelde weinig of de servicemedewerker verkoper gaf toe dat hij tijdens ons gesprek er zelf één aan had.

“…en deze is ook gemaakt met de befaamde GoldenGate-technologie.”

Het gesprek begon wat ongemakkelijk te worden.

- “GoldenGate?”, probeerde ik aarzelend.
“Nou, dat is heel prettig, volgens de meeste van onze klanten.”
-”Ja??”
“Het gaat erom dat eh… de pasvorm beter aansluit”

Om het niet genanter te maken, besloot ik dus niet naar de kennelijk bekende weg te vragen. Welke pasvorm, waarvan etc. De teksten hebben het ook liever over “zitcomfort, ook bij langere afstanden”. Helder.

“…en de zeem zit zeg maar op maar twee plaatsen gestikt, dus minder naden en meer….”
- “..ventilatie?” vulde ik hem aan om een einde te breien aan de gedetailleerde beschrijving.

Na wat handjeklap ging er een fikse korting af en kwamen er ‘teugels’ bij.
Deze week komt hij. Spannend. Mijn GoldeGate broekje… -kuch-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>